Artikelen

 

Rust, overzicht en speelruimte

 

Overzicht en rust, hoe bewaak je dat wanneer alle taken via de mail, telefoon en aan je bureau blijven binnenstromen? Je kunt ervoor kiezen om veel en snel af te werken. Met het risico dat jouw energie opbrand en dat je veel fouten maakt. Je kunt ook passief worden, de moed opgeven, het over je heen laten komen. Waardoor je door de veelheid aan onaffe zaken, het overzicht verliest. En de berg steeds groter wordt waar je al tegen op ziet.

 

lees verder

Kun je mij wat zelfvertrouwen geven?

 

Vaak krijg ik deze vraag als trainer te horen. In de hoop dat ik een flesje zelfvertrouwen in de toonbank heb staan. Of dat het te verwerven is in een oefening van een kwartiertje tussendoor.

 

Zelfvertrouwen wordt ook altijd als een algemeen begrip naar voren geschoven. Als ik de vraag stel: wat in jezelf kan je niet vertrouwen? Dan kan ik er iets mee. Zelfs in 15 minuten. Maar alleen dan, als jij jezelf het vertrouwen wilt gunnen. Dat vraagt nieuwe keuzes. Keuzes waarmee je het vertrouwen in jezelf kan herstellen. De volgende vraag wordt daarmee: wanneer en waardoor ben je het kwijt geraakt?

 

lees verder

Vernieuwde Kracht uit Crisis

 

Er kunnen zich tijden voor doen dat alles je even tegenzit. Het verlies van een baan, een scheiding, een overlijden, of de koek is gewoon op, je kunt niet meer. En als je echt pech hebt, gebeurt dit allemaal tegelijk en naast elkaar. Een crisis is als een bom die af gaat, en die machteloos doet opschrikken. Want bij wat er gebeurt ervaar je geen controle.

 

Het kan zich in alle soorten en maten manifesteren, en ieder komt het wel eens tegen. Dan nemen wij tijd om te rouwen, maken opnieuw de balans op, en lopen door. Maar toch, het kan ook net even te veel zijn, en te lang duren. Alles zit dan tegen.

 

lees verder

En wat zie jij over het hoofd?

 

“Terwijl ik in een lange file sta, krijg ik een impuls en neem de afslag. Misschien kan ik binnendoor, dacht ik nog. Ik rijd door een dorpje en kom in een gezellig centrum. Ik besluit ergens een hapje te eten, en weer verder te rijden als de file voorbij is. In het volle restaurant kon ik alleen nog bijschuiven aan een tafeltje waar een toerist zat te eten. Het bleek een heel verassend, gezellig en inspirerend gesprek te worden, die ik niet graag had willen missen.”

 

De klok lijkt ons leven te leiden, een onnatuurlijk proces die niet van binnenuit wordt geleid.

 

lees verder

 

info@evolve-tc.nl

 

06-12633682

Flow & KernKracht

Discover and achieve

the best you hide to be

©2005 evolve-tc